Якая Беларусь на смак?

Новости

Часам хочацца паехаць адпачываць, забыцца пра штодзённую руціну, але пры гэтым правесці свой водпуск цікава, карысна, а яшчэ і смачна. На першы погляд такое здаецца немагчымым, але толькі не для меня. Я знайшла від такога адпачынку – гастранамічны турызм. Гэта экскурсіі па нейкіх гістарычна-значымых мясцінах, знаёмства з якімі адбываецца праз дэгустацыю страў нацыянальнай кухні.

У многіх краінах ёсць цікавыя гастранамічныя маршруты, самыя папулярныя з іх знаходзяцца ў Францыі, Італіі, Іспаніі, Швецыі, Швейцарыі, Польшчы, Кітаі і Тайландзе.

Кожная краіна імкнецца прапанаваць турыстам унікальную «ізюмінку»: у Францыі гэта круасаны і багеты, сыры, вустрыцы, труфелі, шчодра прыпраўленыя праванскімі  травамі і духмяным аліўкавым алеем. У Італіі турыстам прапануюць піцу і пасту з рознымі напаўняльнікамі, свежыя сыры. У Швецыі турыстам спадабаецца знакаміты хлеб з хрумсткай скарыначкай і сітаватым мякішам. У Швейцарыі іх пачастуюць шакаладам, які растае ў роце. За морапрадуктамі едуць у краіны Скандынавіі: Данію, Швецыю, Нарвегію, Фінляндыю. Аматараў экзатычнай кухні запрашаюць Тайланд, Кітай, Японію, Марока і Паўднёвую Афрыку.

Але навошта далёка ехаць? Гастранамічны турызм набірае папулярнасць і ў Беларусі. Такія туры даюць магчымасць не толькі прадэгуставаць розныя нацыянальныя стравы, даведацца рэцэпты іх прыгатавання, самастойна спячы беларускі хлеб ці напячы дранікаў, але і бліжэй пазнаёміцца ​​з самай краінай, яе культурай, побытам і традыцыямі. У Беларусі існуе некалькі  месцаў, дзе развіваецца гастранамічны турызм:

  • Строчыцы — унікальны музей пад адкрытым небам, з магчымасцю паабедаць або павячэраць у лепшым рэстаране нацыянальнай кухні «Камяніца».

  • Дудуткі — музейны комплекс старадаўніх народных рамёстваў і тэхналогій, самабытны аб’ект у Беларусі, які наведваецца часцей за іншых. Экскурсія з дэгустацыямі мясцовых прадуктаў

  • Дукорскага маёнтак — былая старажытная панская сядзіба з перавернутым домам

  • Парк гісторыі Сула — цэнтр культурнага і свецкага жыцця XVIII стагоддзя

Вялікдзень у Парку-музеі інтэрактыўнай гісторыі «Сула» (16 красавіка)

  • Мірскі замак — жамчужына сярэднявекавога дойлідства Беларусі, помнік сусветнай спадчыны ЮНЕСКА

Мирский замок Беларусь - фото, адрес, режим работы

  • Нясвіж — сталіца некаранаваных каралёў Рэчы Паспалітай

Несвижский замок. Схема проезда, фото, отзывы

Галоўная асаблівасць беларускай кухні заключана ў тым, што ўсе стравы смачныя і прыгатаваны з душой. Якая ж на смак Беларусь? Паспрабуйце самі!



Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *